Zapečené avokádo
Seznam surovin
- avokádo 1 kus
- vejce 2 kusy (malá)
- šunka parmská 2 plátky
- rajčátka cherry 4 kusy
- sýr Parmezán 50 gramů
- bazalka 1 snítka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Troubu nastavte na funkci grilování a rozpalte na 200 °C. Avokádo rozpulte, do pecky zasekněte ostří velkého nože a lehce s ním pootočte, bezpečně tak vyjmete pecku. Obě půlky avokáda na kulaté straně nepatrně skrojte, aby stály a nehoupaly se, a vložte je do zapékací misky. Důlek po pecce můžete ještě trochu vydlabat lžičkou, aby byl velký právě na jedno vejce.
2. Parmezán nastrouhejte, parmskou šunku, rajčata a bazalku nasekejte. Do důlku po pecce rozklepněte vejce, můžete je trošku posolit a posypat čerstvě mletým pepřem. Navršte rajčata, šunku a bazalku a zasypte parmazánem. Dejte zapéct, dokud vejce neztuhne, čas záleží na tom, jak moc chcete mít vejce udělané. Podávejte s toasty.
Poznámka k receptu
Tohle je snídaňový hit poslední doby. Avokádo se v troubě jen prohřeje, jeho konzistence se nezmění, zatímco všechno ostatní se krásně zapeče.
Načítám komentáře...