Zastřená vejce s přelivem

Seznam surovin

Na dresink:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, česnekem nakrájeným na plátky a chilli papričkou nakrájenou na nudličky. Směs osolíme a opepříme. Ze šunky vykrojíme čtyři kolečka o průměru 7 cm a zbylou nakrájíme najemno a přidáme do dresinku.

V kastrolu přivedeme vodu k varu, osolíme ji, přilijeme ocet a zvolna vaříme. Vejce jednotlivě vyklepneme do naběračky a každé opatrně vlijeme do horké vody. Bílek přetáhneme vidličkou přes žloutek, necháme srazit a vaříme asi 5 minut.

Papriky nakrájíme na kolečka. Z toastového chleba vykrájíme formičkou kolečka o průměru 7 cm a opečeme je nasucho na pánvi z obou stran. Na každý toast položíme několik koleček papriky, kolečko šunky a navrch jedno zastřené vejce. Přes vejce přelijeme dresink a vše posypeme kousky nakrájených oliv a nakrájenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Zastřená vejce vařte velmi pozvolna. Prudce bublající voda by totiž mohla vajíčka roztrhat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...