Ztracená vejce
Postup přípravy
1. Připravte si potravinářskou fólii, olej, provázek a tolik šálků na espesso či mističek na čaj, kolik budete připravovat vajec. Roli potravinářské fólie položte na pracovní plochu, odrolujte kus asi o velikosti čtverce, přidržte ho na podložce a nožem podél role odřízněte. Fólii důkladně po celé ploše potřete olivovým olejem.
2. Fólii položte na šálek pomazanou stranou vzhůru, lehce zatlačte dovnitř a do šálku rozklepněte vejce. Osolte je a opepřete. Cípy fólie spojte, vejce utěsněte a dobře zavažte. Vypadá to složitě, ale zabere to maximálně dvě minuty.
3. Pokračujte, dokud nemáte všechna vejce zabalená. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, zmírněte žár na minimum, voda nesmí klokotat. Najednou vložte všechna vejce a povařte je 4 minuty, pak je vylovte děrovanou naběračkou. Odstřihněte uzlíky, vyklopte vejce z fólie a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Uvařit jedno či dvě ztracená vejce není takový problém. Ale co když jich potřebujete třeba deset? Máme řešení!
Načítám komentáře...