Zavináče
Seznam surovin
- ryba 8 kusů (malá)
- hořčice 2 lžíce
- zelí kysané 2 hrsti
- paprika červená 1 kus
- cibule 2 kusy
- okurky 3 kusy (sterilovaná, sladkokyselá)
- kapary 1 lžíce
- pepř černý 1 lžička (celý)
- bobkový list 4 listy
- voda 1/2 litru
- kopr
- ocet
- sůl
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
Ryby očistíme, odřízneme jim hlavy, vykostíme, omyjeme, osušíme. Na vnitřní straně ryby osolíme a potřeme hořčicí.
Kapary nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, papriku a okurky na proužky a vše
rozdělíme na rybu. Ryby pevně stočíme, upevníme párátkem a urovnáme do sklenice.
Vodu svaříme s octem, bobkovým listem, pepřem, malým množstvím soli a špetkou cukru. Necháme vychladnout, nalijeme do sklenice se zavináči, přidáme několik snítek kopru, kyselé zelí a necháme asi týden proležet.
Načítám komentáře...