Barevná střecha
Seznam surovin
- chléb slunečnicový 6 plátků (tmavý bez kůrky)
- pórek 1 kus (velký)
Na oranžovou náplň:
- tvaroh měkký 250 gramů (tučný)
- sýr krémový 150 gramů (Lučina, či Žervé)
- želatina 2 lžíce (rozpuštěná)
- smetana zakysaná 1 lžíce (hustá)
- paprika sladká 2 lžičky (mletá lahůdková)
- paprička chilli červená 1 špetka
- sůl 1 špetka
Na zelenou náplň :
- brokolice 200 gramů (uvařené růžičky)
- sýr krémový 120 gramů (Lučina, či Žervé)
- sýr tavený 100 gramů (smetanový)
- máslo pomazánkové 50 gramů
- česnek 1/2 stroužku
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka (mletý)
Na růžovou náplň:
- sýr krémový 250 gramů (Lučina, či Žervé)
- salám trvanlivý 80 gramů (najemno nastrouhaný)
- sýr tavený 50 gramů (smetanový)
- pepř černý 1 špetka (mletý)
Postup přípravy
Pórek rozebraný na listy důkladně propláchneme studenou vodou a 2 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Vodu slijeme, pórek ihned zchladíme v ledové vodě a necháme na sítu odkapat. Trojúhelníkovou formu vyložíme fólií a listy pórku. Fólii i listy necháme přečnívat alespoň 5 cm přes formu.
Na oranžovou náplň vyšleháme tvarohový sýr s paprikou, chilli, solí, tvarohem a zakysanou smetanou na hladký krém a vmícháme do něj rozehřátou želatinu. Krém natřeme na dno (do špičky) formy, vrch uhladíme a poklademe obdélníčky chleba. Na zelenou náplň rozmixujeme brokolici s pomazánkovým máslem a česnekem. Vešleháme tvarohový a tavený sýr a ochutíme solí a pepřem. Krém rozetřeme na vrstvu chleba, uhladíme a opět zakryjeme chlebem.
Na růžovou náplň vyšleháme tvarohový a smetanový sýr, salámem a pepřem. Krém rozetřeme na vrstvu chleba, uhladíme, zakryjeme přečnívajícími listy pórku, zabalíme do fólie a zatížíme. Hotovou střechu necháme v lednici 3 hodiny tuhnout, pak opatrně vyklopíme, sejmeme fólii a krájíme ji na plátky.
Poznámka k receptu
Fólie se dobře vkládá do formy, když je v ní trošku vody. Přilepí se ke stěně a vodu pak jen vylijete.
Načítám komentáře...