BRUSCHETTA S KOZÍM SÝREM
Seznam surovin
- bageta 2 kusy
- sýr kozí 350 gramů
- pesto bazalkové 200 gramů
- rajčátka cherry 200 gramů
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 3 lžíce (+ na zakápnutí)
- bazalka (čerstvá na ozdobu)
Postup přípravy
1. Bagety šikmo nakrájejte na plátky a nasucho je opečte v troubě nebo na pánvi a nechte je zchladnout. Mezitím na pánvi rozpalte olej, oloupaný stroužek česneku plochou stranou nože rozmáčkněte a vhoďte do pánve. Restujte minutu či dvě, pak česnek vyhoďte. Do pánve vsypte rajčata a zprudka je opečte. Stačí, aby se prohřála. Neměla by příliš změknout.
2. Každý krajíc namažte kozím sýrem, bazalkovým pestem a položte na něj pár rajčátek. Před podáváním ho ozdobte bazalkou a zakápněte olivovým olejem.
Poznámka k receptu
Bruschetta je ideální předkrm. Základ z kozího sýra, pesta a opečených rajčat jí dodá skvělou chuť a vzhled.
Načítám komentáře...