BRUSCHETTA S ŘEPNÝM LISTEM
Seznam surovin
- chléb 4 plátky (nebo bageta)
- řepné listy 4 listy (4-8 listů)
- sýr s modrou plísní 200 gramů
- olej řepkový 4 lžíce
- ořechy vlašské 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Chleby nasucho opečte na pánvi nebo pod grilem. Česnek nasekejte nadrobno, řepné listy nechte buď vcelku, nebo je nakrájejte na kousky. V pánvi rozpalte olej, minutku opékejte česnek a přidejte listy. Pokud máte mladší listy, bude stačit pár minut restování, starší a větší podlijte trochou vody a krátce je povařte.
2. Opečené chleby potřete sýrem, poklaďte okapanými listy, posypte nasekanými ořechy a čerstvým pepřem. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Když na trhu narazíte na mladou řepu s listy, je hřích je vyhodit. Mladé kusy přidejte zasyrova do salátu, se staršími zacházejte jako se špenátem. Svěží, zemitá chuť vás uhrane.
Načítám komentáře...