Bylinkový camembert
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 2 kusy (Camembert - nejlépe v dřevěné krabičce 250g)
- ořechy vlašské 1 hrst (nasekané)
- pažitka 4 lžíce (nakrájená)
- petrželka velkolistá 1 lžíce (nakrájená)
- kopr 1 lžička (sušený)
- cibule šalotka 1 kus (najemno nakrájená)
- česnek 3 stroužky (prolisovaný)
- citronová kůra (z 1/2citronu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Sýry podélně rozkrojte. Jejich vnitřek vydlabejte, ale nepoškoďte kůrku.
2. Vydlabanou část sýrů rozmělněte v misce vidličkou a promíchejte s ostatními přísadami.
3. Poloviny sýra naplňte vzniklou směsí, přiklopte je k sobě a stiskněte, aby sýr držel pohromadě. Troubu předehřejte na 170 °C.
4. Sýry na povrchu lehce nařízněte do čtverečků. Vložte je na plechu do trouby a krátce, asi 10 minut, zapečte. Dávejte pozor, aby se sýr nezačal příliš roztékat, má se rozehřát jen uvnitř. Podávejte teplé, můžete i v původních krabičkách.
5. Sýr je výborný s topinkami potřenými bylinkovým máslem.
Poznámka k receptu
Francouzská lahůdka parfémovaná bylinkami získá stálé místo ve vašem srdci (i v receptáři).
Načítám komentáře...