Carpaccio z mozzarelly
Seznam surovin
- sýr Mozzarella 6 kusů (bochánky v nálevu)
- rukola 1 svazek
- olej olivový 150 mililitrů (Extra Virgin)
- bylinky 1 hrst (zelená petrželka a pažitka)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Polovinu rukoly a petrželku s pažitkou nasekáme nahrubo, vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přilijeme olej a rozmixujeme dohladka. Směs necháme v mixéru a po 5 minutách ji znovu mixujeme asi 1 minutu. Toto zopakujeme ještě asi dvakrát, dokud olej nezíská hezky zelenou barvu. Pak olej nalijeme na 4 talíře tak, aby je jen lehce pokryl (olej, který zbyde, si ponecháme).
Mozzarellu necháme odkapat, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme v kruzích na talíře. Pokapeme ji zbylým olejem a doplníme zbylou polovinou rukoly.
Poznámka k receptu
Carpaccio podávejte s čerstvou bagetou, mlýnkem na pepř a zbylým ochuceným olejem, do kterého si po nalití na talíř můžete bagetu namáčet. Je to opravdu vynikající.
Načítám komentáře...