Čekanková bruschetta
Seznam surovin
- bageta 2 kusy (širší)
- čekanka 2 kusy (malá červená)
- sýr 200 gramů (Taleggio nebo Brie)
- tymián 1 snítka (čerstvý)
- olej olivový (na zakápnutí)
Postup přípravy
Čekanku blanšírujte - vhoďte ji do vroucí vody a nechte minutku povařit, pak ihned zchlaďte studenou vodou. Pečlivě ji osušte papírovou utěrkou a podélně rozkrojte.
Sýr nakrájejte na tenké plátky. Bagetu rozkrojte, zakápněte olejem a poklaďte sýrem. Na něj položte čekanku (část sýra můžete dát i na ni) a zprudka zapečte pod rozpáleným grilem, stačí 3 - 4 minuty.
Bruschettu zasypte čerstvým tymiánem a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Vyzrálé taleggio osloví i ty, kdo s plísňovými sýry teprve začínají. Je totiž velmi jemné a krémové. Dá se sehnat i v supermarketu, takže mu rozhodně dejte šanci. S nahořklou čekankou jsou perfektní pár
Načítám komentáře...