Grilovaný hermelín s levandulí
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 4 kusy (Hermelín na gril, nepříliš uleželý)
- levandule 1 svazek (čerstvá)
- pepř bílý (čerstvě mletý, nebo drcený)
- olej olivový 4 lžíce
Postup přípravy
Na čtverce alobalu kápneme trochu olivového oleje a položíme cca 3 květenství levandule.
Přidáme hermelín, na vrch dáme ještě lístky levandule nebo další květenství. Alobal zabalíme do balíčku, aby sýr nevytekl, a dáme grilovat.
Grilujeme cca 10 minut, rozbalíme, odebereme byliny, posypeme špetkou čerstvého pepře a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Používejte nepříliš vyzrálý sýr, příliš uleželý se nejen špatně griluje, ale také přehluší chuť levandule.
Načítám komentáře...