Grilovaný hermelín s mangovo-brusinkovým čatní
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 1 balení (Sedlčanský Hermelín, s brusinkovou omáčkou)
- mango 1 kus
- cibule 1/2 kusu
- česnek 1 stroužek
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný)
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- ocet 40 mililitrů
- cukr 1 lžíce
- koriandr 2 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- omáčka (brusinková, je součástí balení)
- sůl
Postup přípravy
Na kostičky postupně nakrájíme oloupané mango, cibuli a česnek. Zalijeme 200 ml vody, přidáme ocet, špetku soli, šťávu ze zázvoru a pokrájenou čili papričku. Vzniklou směs za občasného míchání zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec přimícháme pokrájený koriandr.
Hermelíny lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut.
Hotové hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme směsí z manga. Brusinkovou omáčku podáváme buď zvlášť, nebo ji přimícháme do čatní.
Načítám komentáře...