Grilovaný hermelín se zeleninovým salátem
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 4 kusy (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- salát 200 gramů (směs listových salátů)
- rajčátka cherry 250 gramů
- paprika 3 kusy (3 různé barvy)
- okurka salátová 1 kus
- cibule červená 1/2 (nebo šalotka)
- sůl
Na dresink:
- ocet Balsamico 2 lžičky (světlý)
- olej olivový 4 lžíce (také na potření sýrů)
- cukr 3 lžičky
- hořčice 1 lžička
Postup přípravy
Hermelíny na pečícím papíru v zapékací misce potřeme olivovým olejem a dáme zapéct pod gril.
Mezitím si nakrájíme zeleninku a natrháme saláty. Když budou hermelíny hnědnout, otočíme je, případně ještě potřeme olejem a grilujeme z druhé strany.
Dresink si připravíme smícháním olivového oleje, světlého balsamica, hořčice, cukru a soli. Na talíř dáme smíchanou zeleninku, zakápneme dresinkem, přidáme grilovaný hermelín a doplníme domácí bagetkou.
Načítám komentáře...