Grilovaný hermelín v toastu se šunkou, brusinkami a rukolou
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 1 balení (Sedlčanský Hermelín, s brusinkovou omáčkou)
- chléb toastový 4 plátky
- rukola 100 gramů
- šunka 8 plátků
- olej olivový 50 mililitrů
- ocet Balsamico 2 lžíce
- med 1 lžíce
- sůl
- omáčka (brusinková, je součástí balení)
Postup přípravy
Dva plátky šunky přes sebe částečně přeložíme a přehneme tak, abychom měli pruh, kterým můžeme sýr obalit.
Alobal na středu potřeme olejem a umístíme na něj trojúhelník chleba. Na chléb posadíme sýr a ten znovu zakryjeme toastem. Lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme asi 8 minut z každé strany při střední teplotě.
Mezitím opláchneme rukolu a na zbylém oleji ji krátce opečeme. Jakmile zvadne, přimícháme med, ocet a podle chuti přisolíme.
Hotové hermelíny naaranžujeme na talíře, přidáme rukolu a doplníme brusinkovou omáčkou.
Načítám komentáře...