Hermelín na listovém těstě
Seznam surovin
- listové těsto 200 gramů
- sýr s bílou plísní 2 kusy (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- salám paprikový 100 gramů (ostrý, plátky)
- čatní 4 lžíce (mangové)
- paprička chilli červená 1 kus (nemusí být)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- vejce 1/2 kusu (na potření)
- smetana 2 lžíce (na potření)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a nakrájíme ho rádýlkem na 4 čtverce tak, aby byly o 4 cm širší, než je průměr hermelínů.
Čtverce rozložíme na plech s papírem na pečení a od středu až téměř k okrajům těsto kruhovitě poklademe plátky salámu. Hermelíny podélně rozkrojíme na půlky a na každý čtverec těsta se salámem položíme jednu půlku sýru řezem nahoru. Na každý sýr dáme trochu čatní, které případně ještě doplníme tenkými proužky chilli papričky (pozor, je ostrá).
Okraje těsta potřeme vejcem se smetanou a pečeme asi 15 minut při 200 °C. Když se těsto začne příliš rychle zabarvovat, zakryjeme ho alobalem nebo papírem na pečení.
Poznámka k receptu
Mangové čatní lze koupit v dobře zásobených supermarketech nebo speciálních prodejnách s orientálními potravinami.
Při nákupu hermelínů zkontrolujte, zda nejsou příliš zralé a tudíž měkké (do data spotřeby zbývá jen několik dnů), aby se při pečení příliš neroztekly.
Načítám komentáře...