Hermelín na listovém těstě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a nakrájíme ho rádýlkem na 4 čtverce tak, aby byly o 4 cm širší, než je průměr hermelínů.

Čtverce rozložíme na plech s papírem na pečení a od středu až téměř k okrajům těsto kruhovitě poklademe plátky salámu. Hermelíny podélně rozkrojíme na půlky a na každý čtverec těsta se salámem položíme jednu půlku sýru řezem nahoru. Na každý sýr dáme trochu čatní, které případně ještě doplníme tenkými proužky chilli papričky (pozor, je ostrá).

Okraje těsta potřeme vejcem se smetanou a pečeme asi 15 minut při 200 °C. Když se těsto začne příliš rychle zabarvovat, zakryjeme ho alobalem nebo papírem na pečení.

Poznámka k receptu

Mangové čatní lze koupit v dobře zásobených supermarketech nebo speciálních prodejnách s orientálními potravinami.

Při nákupu hermelínů zkontrolujte, zda nejsou příliš zralé a tudíž měkké (do data spotřeby zbývá jen několik dnů), aby se při pečení příliš neroztekly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...