Hermelín naložený po ostravsku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sedlčanské hermelíny si rozpůlíte a vetřete do nich plnotučnou hořčici, přidejte kolečko oloupané bílé cibule, opepřete a přiklopte.

Ostravskou klobásu neloupejte a nakrájejte si ji na kolečka. Otické, nebo vlastně kterékoliv jiné kysané zelí si lehce prosolte

Přebytečnou šťávu alespoň trochu slejte spolu s rostlinným olejem. Začněte vrstvit do předem vysušené a vymyté sklenice. Na dno nejdříve oloupanou, na kolečka nakrájenou bílou cibuli, poté berní roh, Sedlčanský Hermelín pikantní, dochucené zelí, nové koření, a takto střídejte, až je sklenice takřka plná.

Neopomíjejte bobkový list ani nové koření. Nakonec zalejte rostlinným olejem, ne však úplně po okraj. Sklenici zaklapněte a nechejte rozležet až 3 dny, tak aby chuť co nejvíce prostoupila. Tento drsný nakládaný pracant si zaslouží řádnou konzumaci, a to jak jinak než s vychlazenou dvanáctečkou ze sedmého schodu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...