Hermelín naložený po ostravsku
Seznam surovin
- sýr 3 kusy (• Sedlčanské Hermelíny pikantní)
- klobása 1 kus (uzená)
- zelí kysané 3 lžíce
- hořčice plnotučná 2 lžíce
- cibule 1 kus
- papričky beraní rohy 2 kusy
- křen 1 lžíce (nastrouhaný)
- bobkový list 1 lístek
- nové koření 3 kuličky
- kmín 1 lžička
- sůl 1 špetka
- olej 150 mililitrů
Postup přípravy
Sedlčanské hermelíny si rozpůlíte a vetřete do nich plnotučnou hořčici, přidejte kolečko oloupané bílé cibule, opepřete a přiklopte.
Ostravskou klobásu neloupejte a nakrájejte si ji na kolečka. Otické, nebo vlastně kterékoliv jiné kysané zelí si lehce prosolte
Přebytečnou šťávu alespoň trochu slejte spolu s rostlinným olejem. Začněte vrstvit do předem vysušené a vymyté sklenice. Na dno nejdříve oloupanou, na kolečka nakrájenou bílou cibuli, poté berní roh, Sedlčanský Hermelín pikantní, dochucené zelí, nové koření, a takto střídejte, až je sklenice takřka plná.
Neopomíjejte bobkový list ani nové koření. Nakonec zalejte rostlinným olejem, ne však úplně po okraj. Sklenici zaklapněte a nechejte rozležet až 3 dny, tak aby chuť co nejvíce prostoupila. Tento drsný nakládaný pracant si zaslouží řádnou konzumaci, a to jak jinak než s vychlazenou dvanáctečkou ze sedmého schodu.
Načítám komentáře...