Hrušky s nivou
Seznam surovin
- hrušky 4 kusy (zralé, pevné)
- sýr s modrou plísní 60 gramů (Niva, nebo Modřenín)
- máslo 3 lžíce
- hruškovice 2 lžíce
- ořechy vlašské 2 lžíce
- šťáva citronová 2,5 lžíce
Postup přípravy
Hrušky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Z každé půlky vykrojíme jádřinec s trochou dužniny tak, abychom vytvořili dostatečně velký důlek pro náplň. V talíři smícháme hruškovici s částí citronové šťávy, do této směsi položíme připravené hrušky řeznou stranou dolů a hrušky zakapeme i na povrchu citronovou šťávou, aby nezhnědly.
V misce utřeme změklé máslo a nastrouhanou nivu do pěny. Hrušky necháme odkapat a vyhloubené důlky naplníme utřenou nivou. Půlky hrušek k sobě opět přitiskneme a hrušky necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.
Odleželé hrušky rozdělíme na dezertní talířky, doplníme vlašskými ořechy (můžeme je vmíchat i přímo do utřené nivy) a podáváme s pečivem a domácí hruškovicí nebo dobrým vínem.
Načítám komentáře...