Hrušky s nivou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Z každé půlky vykrojíme jádřinec s trochou dužniny tak, abychom vytvořili dostatečně velký důlek pro náplň. V talíři smícháme hruškovici s částí citronové šťávy, do této směsi položíme připravené hrušky řeznou stranou dolů a hrušky zakapeme i na povrchu citronovou šťávou, aby nezhnědly.

V misce utřeme změklé máslo a nastrouhanou nivu do pěny. Hrušky necháme odkapat a vyhloubené důlky naplníme utřenou nivou. Půlky hrušek k sobě opět přitiskneme a hrušky necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.

Odleželé hrušky rozdělíme na dezertní talířky, doplníme vlašskými ořechy (můžeme je vmíchat i přímo do utřené nivy) a podáváme s pečivem a domácí hruškovicí nebo dobrým vínem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...