Kozí sýr s flambovanými ořechy
Seznam surovin
- ořechy vlašské 120 gramů
- sýr kozí 1 balení
- ořechovice 0,4 decilitru
Na marmeládu:
- cibule červená 4 kusy
- víno červené 1 decilitr
- cukr 5 lžic (může být i třtinový)
- ocet vinný 2 lžíce
- tymián 1 snítka
- olej 2 lžíce
Postup přípravy
Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a lehce je orestujeme na několika lžících oleje. Zasypeme je cukrem, podle chuti přidáme vinný ocet a snítku tymiánu a dále restujeme asi 20 minut, až je cibule zkaramelizovaná. Nakonec cibuli zastříkneme červeným vínem.
Na suché pánvi orestujeme vlašské ořechy, přidáme ořechovici, kraj pánve opatrně nahneme k ohni a alkohol zapálíme. Po vyhoření alkoholu pánev odstavíme z ohně.
Váleček kozího sýru nakrájíme na 8 dílků. Na každý talíř dáme 3 lžíce marmelády z červené cibule, 2 kousky sýru a každou porci dozdobíme flambovanými ořechy.
Poznámka k receptu
Podávejte s nasucho opečenými plátky bílého toastového chleba.
Načítám komentáře...