Minimozzarella v anglické slanině

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku na oleji zesklovatíme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme jemně nakrájený česnek a mícháme, dokud nezačne vonět.

Pak přilijeme rajčata, osolíme, opepříme a necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Na závěr přimícháme jemně nakrájenou bazalku a omáčku podle chuti přisladíme.

Plátky slaniny překrojíme podélně na poloviny, do každého proužku zabalíme kuličku mozzarelly a spíchneme párátkem. Závitky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a pečeme z obou stran, dokud se mozzarella nezačne roztékat.

Mozzarellu rozdělíme na talíře, ozdobíme opranými a odkapanými lístky rukoly a podáváme s připravenou rajčatovou omáčkou na dochucení a doplněné čerstvou, světlou bagetou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...