Minimozzarella v anglické slanině
Seznam surovin
- sýr Mozzarella 10 kuliček (třešinky)
- slanina anglická 5 plátků
- rukola 120 gramů
- olej olivový 1 lžíce
Na omáčku:
- rajčata sterilovaná 200 gramů (loupaná, krájená i se šťávou)
- cibule 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- bazalka 4 listy
- pepř černý 1 špetka (čerstvě drcený)
- cukr 2 lžičky (dle chuti )
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
V kastrůlku na oleji zesklovatíme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme jemně nakrájený česnek a mícháme, dokud nezačne vonět.
Pak přilijeme rajčata, osolíme, opepříme a necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Na závěr přimícháme jemně nakrájenou bazalku a omáčku podle chuti přisladíme.
Plátky slaniny překrojíme podélně na poloviny, do každého proužku zabalíme kuličku mozzarelly a spíchneme párátkem. Závitky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a pečeme z obou stran, dokud se mozzarella nezačne roztékat.
Mozzarellu rozdělíme na talíře, ozdobíme opranými a odkapanými lístky rukoly a podáváme s připravenou rajčatovou omáčkou na dochucení a doplněné čerstvou, světlou bagetou.
Načítám komentáře...