Mozzarella v kočáře (in carrozza)
Seznam surovin
Na toasty:
- chléb toastový 8 plátků
- sýr Mozzarella 2 balení
Na obalení::
- vejce 2 kusy
- mléko 100 mililitrů
- mouka pšeničná hladká
- sůl
Na smažení:
Postup přípravy
Mozzarellu nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Čtyři krajíčky toastového chleba pokryjte plátky mozzarelly a přiklopte zbylými krajíčky, mírně zmáčkněte a pak našikmo překrojte.
Rozšlehejte mléko se solí a vejci. Vzniklé trojúhelníky obalte v mouce a potom v mléce s vejci. Smažte je po obou stranách ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Usmažené pokládejte na papírové ubrousky, které z nich odsají přebytečný tuk.
Poznámka k receptu
Podávejte s bramborovou kaší, posypanou jemně nakrájenou pažitkou, nebo jen s listy salátu se špetkou soli a s trochou olivového oleje.
Načítám komentáře...