Nakládaný hermelín
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 3 kusy (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- paprika kapie 2 lžíce (červená, sterilovaná)
- cibule 2 kusy
- zelí bílé 1 hrst
- pepř zelený 1 lžíce (nakládaný)
- paprika feferonka (nakládané, podle chuti)
- olej olivový 3 decilitry
- chilli pasta
- bylinky
Postup přípravy
Hermelíny podélně rozřízneme, ale nedokrojíme. Vnitřek každého sýru potřeme trochou chilli pasty a naplníme nakrájeným zelím, kapií a kolečky cibule.
Sýry naskládáme do vhodné sklenice, přidáme nasekané zelené bylinky, nakládaný zelený pepř a feferonky, vše zalijeme olejem tak, aby sýry byly potopené, sklenici dobře uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny.
Pak sýry buď sníme, nebo je uložíme do chladničky. Podáváme na listu hlávkového salátu, doplněné čerstvým chlebem nebo pečivem.
Načítám komentáře...