Nakládaný hermelín I
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 3 balení (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- cibule 3 kusy
- feferony 3 kusy (sterilované)
- česnek 3 stroužky
- bobkový list 3 kusy
- nové koření 10 kuliček
- pepř 5 kuliček
- olej (dobrý, na zalití)
Postup přípravy
Hermelíny rozbalíme a každý podélně rozkrojíme ostrým nožem na dvě půlky. Každou půlku potřeme na řezu rozdrceným nebo prolisovaným česnekem a půlky k sobě opět spojíme.
Sýry naskládáme do vhodné sklenice a proložíme je na kolečka nakrájenou oloupanou cibulí a bobkovým listem. Přidáme feferonky, celé kuličky nového koření a pepře a vše zalijeme kvalitním olejem tak, aby sýry byly zcela ponořené. Sklenici zakryjeme a necháme stát při pokojové teplotě dva dny, aby se sýry dostatečně proležely. Po této době je buď sníme nebo sklenici uložíme do chladničky.
Nakládaný hermelín podáváme s bílým pečivem nebo čerstvým chlebem a nejlépe s dobrým vínem, případně pivem.
Poznámka k receptu
Zbylý olej ze sýrů nevylévejte. Můžete ho použít na naložení další várky. Sýry budou ještě pikantnější.
Načítám komentáře...