Nakládaný hermelín I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hermelíny rozbalíme a každý podélně rozkrojíme ostrým nožem na dvě půlky. Každou půlku potřeme na řezu rozdrceným nebo prolisovaným česnekem a půlky k sobě opět spojíme.

Sýry naskládáme do vhodné sklenice a proložíme je na kolečka nakrájenou oloupanou cibulí a bobkovým listem. Přidáme feferonky, celé kuličky nového koření a pepře a vše zalijeme kvalitním olejem tak, aby sýry byly zcela ponořené. Sklenici zakryjeme a necháme stát při pokojové teplotě dva dny, aby se sýry dostatečně proležely. Po této době je buď sníme nebo sklenici uložíme do chladničky.

Nakládaný hermelín podáváme s bílým pečivem nebo čerstvým chlebem a nejlépe s dobrým vínem, případně pivem.

Poznámka k receptu

Zbylý olej ze sýrů nevylévejte. Můžete ho použít na naložení další várky. Sýry budou ještě pikantnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...