Nakládaný hermelín s okurkou
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 3 kusy (Sedlčanský Hermelín Smetanový)
- paprika červená 1 kus (menší)
- cibule červená 1 kus
- okurka nakládačka 4 kusy
- semínka dýňová 2 lžíce
- zelí kysané 2 lžíce (nebo čalamáda)
- pepř 1 špetka
- sůl hrubá 1 špetka
- olej slunečnicový 150 mililitrů
Postup přípravy
1) Hermelíny si nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců, a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky si očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.
2) Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalejte slunečnicovým olejem.
3) Očistěnou sklenici zaklapněte a nechejte uležet 2 dny na pokojové teplotě.
Poznámka k receptu
Moravskou zeleninovou bombu si dopřejte jako přílohu k domácímu uzenému, ideálně se sklenkou moravského muškátu k tomu.
Načítám komentáře...