Nakládaný sýr feta
Seznam surovin
- sýr měkký 350 gramů (Feta)
- olivy černé
- česnek 1 stroužek
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 2 snítky
- paprička chilli červená 2 kusy (malá)
- olej olivový
Postup přípravy
1. Fetu nakrájejte na stejně velké kostky asi 1,5 x 1,5 cm a česnek na plátky. Těsně naskládejte do půllitrové zavařovací sklenice, prokládejte olivami, bylinkami a chilli papričkami. Zalijte olivovým olejem, pečlivě uzavřete.
2. Nechte v lednici odpočinout alespoň dva dny.
Poznámka k receptu
- Řecká feta se vyrábí z čerstvého ovčího a kozího mléka, má jemnou, chuť a rozhodně ji nenahradíte mnohem slanějším balkánským sýrem. Naloženou fetu můžete uzobávat jen tak nebo přidat do salátů.
- Použijte nakládací sklenici 500 ml
Načítám komentáře...