Parenica s parmskou šunkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uzený sýr včas vyjmeme z chladničky a necháme ho ležet při pokojové teplotě, aby trochu změknul.

Pak každý balíček sýru opatrně rozvineme na plát a po celém povrchu ho potřeme tenkou vrstvou pomazánkového másla. Takto potřený plát posypeme nasekanou čerstvou pažitkou (nebo opranými a osušenými lístky rokety) a poklademe ho tenkými plátky parmské šunky. Sýrový plát opět opatrně svineme do rolády, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme rozležet v chladu.

Před podáváním roládu opatrně zbavíme fólie a nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 0,5 cm. Podáváme je s bílým pečivem nebo čerstvým chlebem a dobrým vínem.

Poznámka k receptu

Parenica, tedy uzený ovčí pařený sýr pochází sice ze Slovenska, ale u nás již zcela zdomácněl. Vynikající je samotná, jen s kyselými okurkami nebo jinou nakládanou zeleninou (například kozími rohy), doplněná dobrým čerstvým chlebem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...