Pečená minimozzarella
Seznam surovin
- sýr Mozzarella 10 kusů (třešinky)
- tyrolský špek 5 plátků
- čekanka 10 listů (červená - radicchio)
- rajčata 2 kusy
- pažitka 10 snítek
- olej olivový 2 lžíce
- ocet Balsamico 2 lžíce
- sůl
- rukola (na doplnění)
Postup přípravy
Listy červené čekanky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, prudce je zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. Stejně upravíme i stonky pažitky.
Listy rozložíme na prkénko, do středu každého položíme třešínku mozzarely zabalenou v polovině plátku špeku, list s náplní stočíme do měšce a ovážeme ho stonkem pažitky. Měšce naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 250 °C.
Z rajčat nakrájíme deset plátků, rozdělíme je na talíře, na každý plátek položíme jeden upečený měšec, který ještě můžeme propíchnout ozdobným párátkem, porce doplníme lístky rukoly, pokapeme balzamikovým octem a podáváme s pečivem.
Načítám komentáře...