PEČENÉ BRIE SE SALSOU ZE SUŠENÝCH RAJČAT
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 2 kusy (typ Brie)
- rajčata sušená 120 gramů (aložená v oleji)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- česnek 3 stroužky
- pečivo (k podávání)
Postup přípravy
1. Sýr položte na plech vyložený pečicím papírem a zapečte ho v troubě na 200 °C asi 10 minut, měl by být lehce povolený, ne úplně rozteklý.
2. Než se sýr zapeče, nasekejte česnek a petrželku nadrobno a vmíchejte k nim na kousky nakrájená rajčata. Můžete přilít i trochu oleje, aby se směs lépe spojila – použijte ten, ve kterém byla rajčata naložena. Pokud se vám zdá až příliš výrazný, klidně přidejte obyčejný olivový. Na rozpečený sýr navršte rajčatovou salsu a hned podávejte.
Poznámka k receptu
Sušená rajčata se obzvlášť hodí k sýrům – vybírejte ty s bílou plísní, nebo naopak čerstvé kozí, ovčí či kravské. Zatímco u plísňových sýrů můžete aroma podpořit pečením či grilováním, čerstvé (stejně jako mozzarella, pecorino či parmazán) se hodí hlavně do salátů a sendvičů.
Načítám komentáře...