PEČENÉ BRIE SE SALSOU ZE SUŠENÝCH RAJČAT

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sýr položte na plech vyložený pečicím papírem a zapečte ho v troubě na 200 °C asi 10 minut, měl by být lehce povolený, ne úplně rozteklý.

2. Než se sýr zapeče, nasekejte česnek a petrželku nadrobno a vmíchejte k nim na kousky nakrájená rajčata. Můžete přilít i trochu oleje, aby se směs lépe spojila – použijte ten, ve kterém byla rajčata naložena. Pokud se vám zdá až příliš výrazný, klidně přidejte obyčejný olivový. Na rozpečený sýr navršte rajčatovou salsu a hned podávejte.

Poznámka k receptu

Sušená rajčata se obzvlášť hodí k sýrům – vybírejte ty s bílou plísní, nebo naopak čerstvé kozí, ovčí či kravské. Zatímco u plísňových sýrů můžete aroma podpořit pečením či grilováním, čerstvé (stejně jako mozzarella, pecorino či parmazán) se hodí hlavně do salátů a sendvičů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...