PEČENÉ FÍKY S PLÍSŇOVÝM SÝREM
Seznam surovin
- fíky 12 kusů
- sýr s bílou plísní 200 gramů (Taleggio)
- tymián 3 snítky (čerstvý)
- med (na zakápnutí)
Postup přípravy
Předehřejte gril v troubě. Fíky nařízněte do kříže, nedokrajujte ale až do konce. Sýr nakrájejte na kostičky a polovinu rozdělte do fíků. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 3–5 minut zapéct pod gril. Sýr se rychle rozteče a ztratí objem. Doplňte na něj zbylý sýr, zakápněte fíky medem a vraťte je do trouby na dalších 5 minut. Nakonec je posypte nasekaným tymiánem a ještě teplé podávejte.
Poznámka k receptu
Tenhle recept je tak jednoduchý, že jsme váhali, jestli ho vůbec zařadit. Fiky s taleggiem ale tvoří dvojku, kterou zkrátka musíte ochutnat. Efektní chuťovka funguje i s kozím sýrem – ten se téměř nerozpouští, takže odpadá dvojí pečení.
Tip: Pokud rádi experimentujete, můžete si jako dezert připravit fíky flambované na koňaku nebo na proslulém likéru Grand Marnier.
Načítám komentáře...