Pečený kozí sýr s medem
Seznam surovin
- sýr kozí 400 gramů (zrající)
- listové těsto
- med 8 lžic (8 - 10 lžic)
- vejce 1 kus (rozšlehané)
- salát polníček
- olej olivový
Postup přípravy
1. Sýr nakrájejte na 1 - 2 cm silná kolečka. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce tak, aby kolem jednotlivých koleček zbýval asi dvoucentimetrový okraj. Každý kousek sýra zalijte jednou či dvěma lžícemi medu. Okraje z těsta můžete zahnout kolem sýra, ale lze je klidně nechat rovné, těsto při pečení vyběhne.
2. Balíčky uložte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na 180 °C, dokud nezezlátne.
3. Podávejte se zeleným salátem, ideální je třeba polníček s trochou olivového oleje.
Poznámka k receptu
Med příjemně tlumí výrazné aroma kozího sýra, dohromady je to sehraná dvojice jako stvořená pro lehkou večeři.
Načítám komentáře...