Plzeňský naložený hermelín
Seznam surovin
- sýr 3 kusy (Sedlčanský Romadur)
- cibule bílá 1 kus
- cibule červená 1 kus
- česnek 3 stroužky
- cibulka perlová naložená 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- pepř černý 1/2 lžičky
- paprika sladká 1 lžička
- bobkový list 3 listy
- semínka slunečnicová 1 hrst
- pivo světlé 2 decilitry
- hořčice hrubozrnná 2 lžíce
- olej slunečnicový 150 mililitrů
Postup přípravy
1) Romadury si rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
2) Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.
3) Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.
4) Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě.
Poznámka k receptu
Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselý okurek.
Načítám komentáře...