Roláda se šunkovou lučinou a ovocem
Seznam surovin
- sýr krémový 200 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- máslo 1 lžíce
- šunka 250 gramů (vepřová, plátky)
- sýr polotvrdý 250 gramů (Eidam plátky)
- kari 1 lžička (nebo křen)
- kompot ananasový 1 sklenice (nebo broskvový)
Postup přípravy
Změklé máslo utřete s lučinou dohladka. Ochuťte solí a kari kořením nebo křenem.
Na tác nebo plech rozložte alobal nebo svačinový papír. Plátky šunky naskládejte vedle sebe na alobal, na ně naskládejte plátky sýra a celou plochu potřete pomazánkou.
Kompot slijte a ovoce nechte dobře okapat. Kousek od kraje delší strany vytvořte pruh z kousků ananasu nebo z půlek broskví.
Pomocí alobalu zarolujte roládu, zabalte ji do alobalu nebo fólie a uložte do chladu alespoň na 2 hodiny. Ostrým nožem ji nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...