Rolky s balkánským sýrem
Seznam surovin
- zelí bílé 8 listů (blanšírované)
- pažitka 3 lžíce (nasekaná)
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sýr měkký 320 gramů (balkánský)
Postup přípravy
Sýr omyjeme studenou vodou, abychom zmírnili jeho slanou chuť, a nakrájíme ho na osm hranolků. Osušené zelné listy rozložíme na rovnou podložku a do každého zabalíme jeden hranolek sýru.
Zapékací misku vymažeme lžící olivového oleje a těsně vedle sebe do ní urovnáme rolky. Pokapeme je zbylým olejem a pečeme 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 185 °C.
Hotové rolky posypeme čerstvě mletým pepřem a nasekanou pažitkou. Podáváme je jako chuťovku s bílým pečivem nebo chlebem, případně je můžeme doplnit rajčatovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Místo balkánského sýru můžete použít ovčí sýr Kaškaval, který není tak slaný.
Načítám komentáře...