Rukolové kornoutky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- rukola 150 gramů
- máslo 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- máslo pomazánkové 1 lžíce
- sůl
- máslo (na potření trubiček)
Na náplň:
- sýr kozí 200 gramů (krémový)
- rajčata sušená 60 gramů
- sůl
Postup přípravy
Rukolu důkladně vypereme ve studené vodě, po odkapání ji vložíme na několik vteřin do vroucí osolené vody, prudce zchladíme v ledové vodě, necháme odkapat a vymačkáme přebytečnou vodu. Pak rukolu rozmixujeme se lžící pomazánkového másla na jemný protlak. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, nakrájené změklé máslo, 1/2 lžičky soli a na závěr rukolový protlak a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho asi na 15 pruhů dlouhých 12 cm a širokých 2 cm. Kovové trubičky na jednom konci zúžené (např. k cukrářským sáčkům) lehce potřeme máslem a na každou natočíme proužek těsta. Kornoutky naskládáme na plech s papírem na pečení a pečeme asi 12 minut při 190 °C. Horké kornoutky stáhneme z trubiček a necháme zchladnout.
Kozí sýr vyšleháme s drobně nakrájenými sušenými rajčaty, podle chuti přisolíme, nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do kornoutků a případně ještě doplníme čerstvými lístky rukoly.
Načítám komentáře...