Rukolové kornoutky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rukolu důkladně vypereme ve studené vodě, po odkapání ji vložíme na několik vteřin do vroucí osolené vody, prudce zchladíme v ledové vodě, necháme odkapat a vymačkáme přebytečnou vodu. Pak rukolu rozmixujeme se lžící pomazánkového másla na jemný protlak. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, nakrájené změklé máslo, 1/2 lžičky soli a na závěr rukolový protlak a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho asi na 15 pruhů dlouhých 12 cm a širokých 2 cm. Kovové trubičky na jednom konci zúžené (např. k cukrářským sáčkům) lehce potřeme máslem a na každou natočíme proužek těsta. Kornoutky naskládáme na plech s papírem na pečení a pečeme asi 12 minut při 190 °C. Horké kornoutky stáhneme z trubiček a necháme zchladnout.

Kozí sýr vyšleháme s drobně nakrájenými sušenými rajčaty, podle chuti přisolíme, nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do kornoutků a případně ještě doplníme čerstvými lístky rukoly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...