Sendvič se slaninou, sušenými rajčaty a gorgonzolou
Seznam surovin
- chléb 4 plátky (žitný)
- rajčata sušená 4 kusy (v oleji)
- sýr s modrou plísní 50 gramů (Gorgonzola, nebo Modřenín)
- slanina 50 gramů
- rukola 2 hrsti
Postup přípravy
1. Rukolu opláchněte a dobře osušte, nejlépe v odstředivce na salát. Sušená rajčata nasekejte na kousky. Plátky slaniny vypražte dokřupava.
2. Namažte 2 plátky žitného chleba gorgonzolou. Každý pak poklaďte rukolou, sušenými rajčaty a slaninou a přiklopte nenamazanými krajíci.
Poznámka k receptu
- Tenhle sendvič je tak jednoduchý, že jsme váhali, jestli ho vůbec zařadit. Dokonalý soulad chutí slaniny, rukoly, sýra a sušených rajčat nás však přesvědčil. Pokud máte na přípravu oběda 10 minut a méně, s tímhle jídlem neuděláte chybu.
- Sýr v sendviči by měl být výrazný. Pokud nechcete použít gorgonzolu, vyzkoušejte třeba značku Modřenín. Rukolu může vystřídat polníček.
Načítám komentáře...