Slepovaná sýrová srdíčka
Seznam surovin
- sýr polotvrdý 300 gramů (Eidam plátky)
- šunka 100 gramů (vepřová, plátky)
- máslo pomazánkové 1 kelímek (bez příchuti)
- sýr tavený 2 lžíce (smetanový)
- smetana 1 lžíce
- paprika sladká 1/2 lžičky (mletá)
- kečup 1 lžíce
- kurkuma 1/2 lžičky
- kari 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na ozdobu:
Postup přípravy
Z plátků sýra a šunky vykrájejte vykrajovátkem srdíčka. Pomazánkové máslo utřete s taveným sýrem a rozdělte ho na poloviny. Do jedné vmíchejte smetanu, kurkumu, kari a osolte. Do druhé poloviny zamíchejte kečup, papriku a osolte a opepřete.
Pomazánky střídavě natírejte na sýrová srdíčka a skládejte je na sebe jako dortíčky (doprostřed můžete dát šunkové srdíčko). Poslední vrstva je sýr.
Zbytek pomazánky vložte do zdobicího sáčku, na každé srdíčko naneste čepičku a do ní zapíchněte kousek ananasu (hroznového vína), rajčete, papriky nebo snítku zelené petrželky.
Poznámka k receptu
Podávejte se slanými tyčinkami nebo pečivem a nezapomeňte na sklenku vína.
Načítám komentáře...