Smažené sýrové miniknedlíčky
Seznam surovin
- sýr polotvrdý 250 gramů (Eidam)
- bílek 2 kusy
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- pepř bílý (mletý)
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Eidam nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho smícháme s bramborovým škrobem a mletým pepřem. V jiné míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zlehka ho promícháme se sýrem.
Ze směsi odebíráme lžící malé kousky a vytvarujeme je do kuliček. Vložíme je do většího množství rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) a usmažíme je ze všech stran dozlatova.
Hotové knedlíčky necháme odkapat na savém ubrousku a podáváme jako malé občerstvení, doplněné dobrým vínem.
Načítám komentáře...