Sýrová roláda
Seznam surovin
- sýr polotvrdý 300 gramů (Eidam)
- máslo 80 gramů
- sýr krémový 250 gramů (Lučina, či Žervé)
- vejce 2 kusy (vařená natvrdo)
- paprika červená 1 kus
- pažitka 2 lžíce (jemně nasekaná)
- šunka 100 gramů (plátková)
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Utřete změklé máslo s lučinou, vmíchejte drobně nasekaná vejce, drobně nakrájenou papriku a pažitku. Podle chuti osolte a opepřete.
Eidam vložte do mikrotenového sáčku, zavěste ho do nádoby s horkou vodou a nechte rozehřát. Roztavený sýr položte na prkénko potažené fólií nebo alobalem, zakryjte ho fólií a rozválejte na
plát.
Na sýrový plát rozložte šunku a potřete ji připravenou lučinou. Stočte do rolády, zabalte do fólie a v chladnu nechte ztuhnout.
Poznámka k receptu
Nakrájejte na plátky a podávejte s různým pečivem.
Načítám komentáře...