Sýrová terinka s vejci
Seznam surovin
- sýr krémový 300 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- tvaroh měkký 150 gramů (tučný nebo polotučný)
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- bylinky 3 lžíce (čerstvé, nasekané, např. kopr a zelená petrželka)
- šunka 10 plátků
- vejce 2 kusy (uvařená natvrdo)
Postup přípravy
V míse prošleháme lučinu s tvarohem, směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní nasekané bylinky.
Formu na biskupský chlebíček vyložíme mikrotenovou fólií a dno i stěny formy pokryjeme plátky šunky tak, aby se mírně překrývaly a ještě přečnívaly přes okraje. Dno pokryjeme polovinou bylinkové směsi, na ni rozložíme v řadě za sebou oloupaná celá vejce a rozetřeme na ně zbylou směs. Vršek zakryjeme přečnívající šunkou, mírně vše stlačíme, překryjeme fólií a necháme v chladu ztuhnout asi 2 - 3 hodiny.
Hotovou terinku opatrně vyklopíme z formy na talíř, stáhneme z ní fólii a nakrájíme ji na porce. Podáváme ji s čerstvým pečivem nebo opečeným toastovým chlebem.
Načítám komentáře...