Sýrové bochánky
Seznam surovin
- víno bílé 1/2 hrnku
- máslo 100 gramů (nakrájené na kousky)
- cukr 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- vejce 4 kusy (velká)
- žloutek 1 kus
- sýr tvrdý 1 hrnek (Čedar nastrouhaný)
- sýr s modrou plísní 1/2 hrnku (Roquefort rozdrobený)
- sýr tvrdý 3/4 hrnku (Ementál)
Postup přípravy
1. Víno, ½ hrnku vody, máslo, cukr a špetku soli ohřejte, až se máslo rozpustí. Vmíchejte mouku a míchejte, až se těsto nechytá stěn.
2. Odstavte a do vychladlého vmíchejte jedno po druhém vejce a nakonec sýry (kromě ementálu). Plech vyložte papírem. Klaďte na něj lžící bochánky (asi 25), potřete je žloutkem, posypte ementálem a pečte při 200 °C 10 minut, snižte na 160 °C a dopékejte.
Načítám komentáře...