Sýrové chuťovky se švestkami
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 120 gramů (Camembert, nebo jiný sýr tohoto typu)
- sýr s modrou plísní 120 gramů (Gorgonzola, nebo Niva, či Modřenín)
- hroznové víno 20 kuliček
- rohlík 2 kusy
- švestky sušené 10 kusů
- víno červené 1,5 decilitru
- med 2 lžíce
- zázvor 1 lžíce (čerstvý, nastrouhaný)
- pepř 1 špetka (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Sušené švestky zbavíme pecek a rozkrojíme je na poloviny. Víno svaříme s medem a štávou vymačkanou ze zázvoru. Přidáme švestky a zvolna dusíme, dokud švestky nezměknou. Odstavíme je z ohně, vmícháme pepř a necháme zvolna vychladnout.
Rohlíky nakrájíme na plátky, na každý položíme kousek jednoho ze sýrů a propíchneme je párátkem, na které jsme předem napíchli půlku švestky a kuličku hroznového vína.
Poznámka k receptu
Kdo chce, může rohlíky potřít ještě pomazánkovým máslem ochuceným kari kořením (na chuťovky s camembertem) a pomazánkovým máslem ochuceným indickým kořením tandoori masala (na chuťovky s modrým sýrem).
Načítám komentáře...