Sýrové fondue

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vnitřní stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem a nalijeme do něj víno. Kotlík dáme na plotnu, přidáme pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný sýr. Směs pomalu zahříváme a dřevěnou vařečkou mícháme, dokud nezhoustne.

Pak nádobu postavíme na ohřívač uprostřed stolu, do krému vmícháme maizenu a třešňovici a dobře promícháme.

Veku nakrájíme na plátky, nasucho je opečeme a nakrájíme na kostičky, které napichujeme na dlouhé vidličky nebo napichovátka a obalujeme v sýrovém krému.

Poznámka k receptu

Pokud máte vhodné misky, které vydrží teplé, nahřejte je v troubě, rozdělte do nich sýrový krém a dejte každému jednu misku.

Do sýrového krému můžete nakonec přimíchat nasekané bylinky (např. šalvěj, estragon, petrželku, pažitku...).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...