Sýrové fondue
Seznam surovin
- česnek 2 stroužky (přepůlený)
- víno bílé 4 decilitry (suché)
- pepř černý (mletý)
- muškátový oříšek 1 špetka
- sýr 600 gramů (polotvrdý, ementálského typu)
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
- třešňovice 1 lžička
- veka 2 kusy (nebo bageta)
Postup přípravy
Vnitřní stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem a nalijeme do něj víno. Kotlík dáme na plotnu, přidáme pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný sýr. Směs pomalu zahříváme a dřevěnou vařečkou mícháme, dokud nezhoustne.
Pak nádobu postavíme na ohřívač uprostřed stolu, do krému vmícháme maizenu a třešňovici a dobře promícháme.
Veku nakrájíme na plátky, nasucho je opečeme a nakrájíme na kostičky, které napichujeme na dlouhé vidličky nebo napichovátka a obalujeme v sýrovém krému.
Poznámka k receptu
Pokud máte vhodné misky, které vydrží teplé, nahřejte je v troubě, rozdělte do nich sýrový krém a dejte každému jednu misku.
Do sýrového krému můžete nakonec přimíchat nasekané bylinky (např. šalvěj, estragon, petrželku, pažitku...).
Načítám komentáře...