Sýrové košíčky s ricottou
Seznam surovin
- sýr Ricotta 250 gramů
- sýr polotvrdý 80 gramů (Eidam)
- sýr tvrdý 80 gramů (Čedar)
- avokádo 1 kus (zralé)
- limetka 1 kus
- koriandr 1 lžíce (nakrájený)
- česnek 1 stroužek
- sůl
Postup přípravy
Avokádo omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecku a dužninu lžící vyloupneme a vložíme do misky. Přidáme česnek utřený se solí a vše rozmačkáme vidličkou. Na závěr přimícháme ricottu, koriandr a šťávu z limetky.
Eidam a čedar nastrouháme na jemné delší nudličky a na plech vyložený papírem na pečení z nich vysypeme čtyři kola o průměru asi 15 cm. Na druhý plech si připravíme 4 porcelánové misky o spodním průměru asi 3 cm, postavíme je dnem vzhůru, každou shora zakryjeme kouskem papíru
na pečení a pevně ho na misku přimáčkneme.
Plech se sýrovými kolečky vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme sýry rozpustit. Pak je vyjmeme z trouby, kolečka rychle přeneseme na připravené misky a opatrně je přes ně zformujeme. Vložíme je zpět do trouby a upečeme dozlatova.
Upečené košíčky sundáme z misek a po vychladnutí do nich rozdělíme náplň z ricotty.
Načítám komentáře...