Sýrové kostky v těstíčku
Seznam surovin
- droždí 5 gramů
- cukr 1 špetka
- víno bílé 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- vejce 2 kusy
- sýr polotvrdý 400 gramů (Eidam)
- olej slunečnicový 3 decilitry
Postup přípravy
Droždí rozdrobte, smíchejte se špetkou mouky, lžící vína a nechte vzejít. Mouku prosejte do mísy, osolte, přidejte kvásek, zbylé víno a rozšlehaná vejce a umíchejte nepříliš husté těsto. Mísu zakryjte a nechte 20 minut stát.
Ze sýra nakrájejte kostky o straně asi 2 cm. Každou namočte pomocí vidličky nebo špejle do odpočatého těsta a usmažte v rozehřátém oleji.
Kostky přendejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte s bílým pečivem k vínu.
Načítám komentáře...