Sýrové krokety s omáčkou romesco
Seznam surovin
- sýr tvrdý 100 gramů (Appenzeller)
- brambory 500 gramů (uvařené)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 75 gramů
- panko (japonská strouhanka) (na obalení)
- sůl
- pepř
- olej (rostlinný na smažení)
Omáčka:
- paprika červená 2 kusy
- rajčata 1 kus
- česnek 4 stroužky
- paprika zauzená 1/4 lžičky
- ocet vinný 1 lžíce (červený)
- olej olivový
Postup přípravy
1. Nejprve připravte omáčku. Rajče nařízněte do kříže (později ho díky tomu snadno oloupete) a spolu s paprikami a neoloupanými stroužky česneku dejte na 30 minut zapéct pod rozpálený gril. Pak papričky dejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte asi 10 minut odležet. Mezitím oloupejte rajče, nakrájejte na kousky a dejte do misky vhodné na mixování. Přidejte vymačkaný česnek, ocet a uzenou papriku. Nakonec pečené papriky zbavte jádřince, oloupejte, nakrájejte. Přidejte je do misky a vše rozmixujte na hladkou omáčku.
2. Brambory i sýr nastrouhejte na jemno. Přidejte vejce, mouku a důkladně promíchejte. Podle chuti opepřete, můžete i přisolit, ale sýr je sám o sobě slaný dost. Znovu promíchejte a tvarujte krokety. Obalte je ve strouhance a osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Druhy sýrů Podávejte s omáčkou romesco.
Poznámka k receptu
Zdálo by se, že by se krokety měly jmenovat spíš bramborové, protože sýra je tu na první pohled minimum. Nenechte se mýlit, i když brambory dodávají kroketám „tělo“, o chuť se stará výhradně appenzeller.
Načítám komentáře...