Sýrové krokety s omáčkou romesco

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte omáčku. Rajče nařízněte do kříže (později ho díky tomu snadno oloupete) a spolu s paprikami a neoloupanými stroužky česneku dejte na 30 minut zapéct pod rozpálený gril. Pak papričky dejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte asi 10 minut odležet. Mezitím oloupejte rajče, nakrájejte na kousky a dejte do misky vhodné na mixování. Přidejte vymačkaný česnek, ocet a uzenou papriku. Nakonec pečené papriky zbavte jádřince, oloupejte, nakrájejte. Přidejte je do misky a vše rozmixujte na hladkou omáčku.

2. Brambory i sýr nastrouhejte na jemno. Přidejte vejce, mouku a důkladně promíchejte. Podle chuti opepřete, můžete i přisolit, ale sýr je sám o sobě slaný dost. Znovu promíchejte a tvarujte krokety. Obalte je ve strouhance a osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Druhy sýrů Podávejte s omáčkou romesco.

Poznámka k receptu

Zdálo by se, že by se krokety měly jmenovat spíš bramborové, protože sýra je tu na první pohled minimum. Nenechte se mýlit, i když brambory dodávají kroketám „tělo“, o chuť se stará výhradně appenzeller.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...