Sýrové řezy s čokoládou
Seznam surovin
- chléb slunečnicový 2 plátky (nebo jiný tmavý)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Rokfór nebo Gorgonzola)
- čokoláda hořká 70 gramů
Na ozdobení:
- sýr přírodní 50 gramů (termizovaný, např. Lučina nebo Fénix)
- jahody 2 kusy
Postup přípravy
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Jeden plátek chleba potřeme tenkou vrstvou rozpuštěné čokolády, hustě ho poklademe kousky sýru a mezery mezi sýrem přetřeme čokoládou. Druhý plátek také potřeme tenkou vrstvou čokolády a přiklopíme jím obložený plátek chleba (potřenou stranou dolů).
Chleby k sobě opatrně přimáčkneme, okraje uhladíme tuhnoucí čokoládou, zabalíme je do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout.
Pak chleby opatrně rozbalíme, nakrájíme ostrým nožem asi na 10 menších kousků (kostičky, trojúhelníčky apod.) a každý lehce potřeme termizovaným sýrem a ozdobíme kouskem jahody.
Načítám komentáře...