Sýrové sušenky s bylinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- sýr tvrdý 150 gramů (Čedar, nebo jiný - jemně nastrouhaný)
- máslo 100 gramů
- sýr Mozzarella 1 kus
- sýr s modrou plísní 50 gramů (např. Niva)
- sýr krémový 50 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- žloutek 1 kus
- tymián 1 svazek
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- česnek 2 stroužky
- bazalka 1 snítka
- sůl
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou bazalku a část tymiánu, krémový sýr, nastrouhaný tvrdý sýr a změklé máslo a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.
Rozválíme ho na pečícím papíru n plát odpovídající tvaru plechu, těsto i s papírem přeneseme na plech a nakrájíme ho rádýlkem na libovolné tvary (tyčinky, čtverečky...).
Jednotlivé kousky poklademe drobně nakrájenou mozzarellou, modrým sýrem a zbylým tymiánem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a sušenky pečeme asi 25 minut do růžova.
Poznámka k receptu
Položte na každou sušenku před pečením ještě půlku malého rajčátka. Sušenky budou barevnější a ještě chutnější.
Načítám komentáře...