Terina z pršutu, kozího sýra a polníčku
Seznam surovin
- sýr kozí 200 gramů (krémový)
- sýr krémový 125 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- máslo 100 gramů (změklé)
- pažitka 1 svazek
- šunka pršut 150 gramů
- salát polníček 2 hrsti
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
1. Oba sýry a máslo spojte v misce, nejlépe elektrickým šlehačem. Vmíchejte nasekanou pažitku a podle chuti opepřete čerstvě namletým pepřem.
2. Pekáček vyložte potravinovou fólií a dno vyskládejte polovinou pršutu. Potřete ho půlkou sýrové hmoty. Pokračujte vrstvou polníčku a ten překryjte zbylým sýrem. Na sýr opět naskládejte pršut.
3. Překryjte fólií a přesuňte do ledničky. Nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout.
4. Terinu vyklopte z pekáčku, nakrájejte ji na malé kostičky a podávejte s pečivem jako předkrm.
Poznámka k receptu
Chcete-li lehkou večeři, nakrájejte terinu na tenké plátky a obložte zeleninou podle chuti. Polníček se sýrem můžete také do pršutu jednoduše zarolovat.
Načítám komentáře...