TOAST S HRUŠKAMI, AVOKÁDEM A KOZÍM SÝREM
Seznam surovin
- chléb 4 plátky (kváskový)
- hrušky 2 kusy
- avokádo 3 kusy
- sýr kozí 100 gramů (čerstvý)
- ořechy vlašské 100 gramů
- hruškovice 100 mililitrů
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- med 4 lžíce
- pepř cayenský 1 lžička
- skořice 1/2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Chleba nasucho opečte. Hrušku rozpulte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na plátky. Do menšího kastrůlku nalijte hruškovici, dejte do ní hrušky a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte v alkoholu hrušku 10 minut marinovat.
2. Ořechy nahrubo nasekejte, nasypte na pánev a přidejte cayenský pepř se skořicí. Promíchejte a nechte 4 minuty opékat. Neustále ořechy míchejte, aby se nespálily. Avokáda rozpulte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužinu. Osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou a vidličkou rozmačkejte. Na každý chléb nandejte avokádo, poklaďte plátky hrušky a přidejte rozdrobený kozí sýr. Posypte sýr kořeněnými ořechy a nakonec vše zakápněte medem.
Poznámka k receptu
Toast plný podzimních chutí vás ráno postaví na nohy, vhodně ale reprezentuje i před návštěvou. Poohlédněte se v obchodě po co nejkvalitnějším medu, na výsledné chuti to bude hodně znát.
Načítám komentáře...