Tvarohová rozhuda
Postup přípravy
Na rozhudu je nejvhodnější tvaroh balený v papíru, protože není tak vodnatý. Musíme ho ale nejdříve protlačit přes jemné síto (u tvarohu ve vaničce to není nutné).
Stonky pažitky omyjeme studenou vodou a necháme dobře odkapat. Pak je položíme na prkénko a nakrájíme ostrým nožem na droboučké kousky. Pažitku krájíme, nesekáme.
Menší cibuli (nejlépe červenou) oloupeme a rozkrojíme na půlky. Každou půlku nakrájíme na plátky tak, aby půlka cibule zůstala pohromadě (plátky nedokrojíme), a plátky pak nasekáme nadrobno.
Máslo (nebo margarín) nakrájíme na plátky, necháme v misce změknout a pak utřeme do pěny. Přidáme tvaroh a dobře promícháme. Je-li směs příliš hustá, zředíme ji smetanou (mlékem).
Na závěr do pomazánky vmícháme nakrájenou pažitku a cibuli, dochutíme ji solí (můžeme přidat i mletou papriku) a dáme vychladit. Rozhudu podáváme namazanou na krajících dobrého chleba nebo s pečivem, výborná je i k bramborám na loupačku.
Načítám komentáře...