Vinné hrušky s krémovou gorgonzolou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté hrušky rozkrojíme podélně na půlky a lžičkou opatrně vykrojíme jádřinec tak, abychom vytvořili malý důlek. Do vyššího hrnce nebo kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr, skořici a badyán a přivedeme k varu. Vložíme půlky hrušek a povaříme je 2 minuty. Pak je odstavíme z ohně a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne (hrušky musí zůstat stále potopené).

Hrušky scedíme a v trošce slitého ochuceného vína rozmícháme škrobovou moučku. Zbylé víno přivedeme k varu, vmícháme do něj rozmíchaný škrob, krátce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit.

Gorgonzolu rozdrobíme a rozmícháme v misce s krémovým sýrem. Touto směsí naplníme odkapané hrušky, každou ozdobíme ořechy a rozdělíme je na dezertní talířky. Podlijeme je trochou vychlazené vinné omáčky a podáváme s čerstvě upečenou křupavou bagetou a dobrým sladším vínem.

Poznámka k receptu

Italský sýr s modrou plísní Gorgonzola lze nahradit francouzským rokfórem nebo českou nivou. U nás vyráběný krémový sýr Almette má jemnou smetanovou chuť, která trochu připomíná lučinu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...